ekucharka.cz > Recepty > Králík na hořčici

Králík na hořčici

Ingredience (na 6 porcí):

  • 1 králík o váze cca 1500 g
  • 2 polévkové lžíce pikantní hořčice
  • 1 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce bílého přírodního vína
  • 4 polévkové lžíce smetany
  • sůl a pepř

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (30 min):

  1. Smícháme olivový olej a hořčici a pečlivě promícháme. Osolíme a opepříme.
  2. Opláchneme staženého králíka, osušíme a rozdělíme na 6 porcí. Potřeme je hořčicí s olejem,vložíme do pekáče a vložíme do trouby rozehřáté na 260 °C. Po 10 minutách zalejeme 125 ml vody a pečeme dalších 10 minut. Pečeni občas polejeme šťávou z pečeně. Pak vyjmeme z trouby.
  3. Vložíme králíka na nahřátou mísu a necháme na teple. Pekáč se šťávou z pečeně dáme znovu na plotnu, přilejeme víno a mícháme vařečkou do zhoustnoutí. Přidáme smetánu a udržujeme na velmi mírném plameni tak, aby se omáčka nezačala vařit. Stále pečlivě mícháme.Pak stáhneme s plotny, podle chuti osolíme a znovu zamícháme.Omáčku zalejeme upečené ráličí porce. Podáváme s domácími nudlemi.
  • 3.3/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.3 z 5, hodnotilo 12 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS