ekucharka.cz > Recepty > Králík na jalovci

Králík na jalovci

Ingredience (na 2 porce):

  • 1,2 kg králík
  • 150 g suchého salámu vcelku
  • 2 střední cibule
  • 10 kuliček jalovce
  • šalvěj
  • rozmarýn
  • 1 dcl bílého vína
  • olivový olej
  • 1/4 l horkého vývaru
  • sůl
  • pepř

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod):

  1. Králíka naporcujeme na menší kousky, osolíme, opepříme a dáme na pekáč. Posypeme šalvějí, rozmarýnem, salámem nakrájeným na kostičky a přidáme jalovčinky.
  2. K masu přidáme celé, oloupané cibule, zalijeme trochou oleje a pečeme přibližně 50 minut v troubě na 180°C.
  3. Asi po 15 minutách, když je maso opečené do červena, zalijeme vínem a trochou horkého vývaru. Maso během pečení přeléváme šťávou, v případě nutnosti podléváme vývarem.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS