ekucharka.cz > Recepty > Králík v Římském hrnci

Králík v Římském hrnci

Ingredience (na 4 porce):

  • 4 porce králíka
  • 200 g vypeckovaných sušených švestek
  • 400 ml růžového vína (nebo bílého)
  • 2 bobkové listy
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka každého, hřebíček, tymián, skořice, muškátový oříšek
  • 1 na jemno posekaný česnek
  • 200 g čerstvé smetany
  • 2 lžíce mouky
  • 2 lžíce másla

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Namočit hrnec.
  2. Oprat maso a osušit ho. Posypat ho kořením a ochutit ho solí a pepřem. Vložit maso do hrnce, obložit ho švestkami, česnekem, zalít ho vínem a nahoru položit bobkové listy.
  3. Přiklopit poklop hrnce a hrnec vložit do studené trouby. Tu nastavit na 200°C (plynovou na 6). Péct 1 hodinu a zalít vše smetanou.
  4. Pomocí vidličky spojit mouku s máslem a vložit je do hrnce na zahuštění. Omáčku promíchat. Hrnec nechat odkrytý a ještě asi na 5 minut vložit do trouby.
  5. Podávat s rýží, nebo bramborami a skleničkou stejného vína.
  6. Tip: Omyté celé přibližně stejně velké brambory se mohou přidat do hrnce hned na začátku pečení.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS