ekucharka.cz > Recepty > Krémová polévka z kuřecích jater

Krémová polévka z kuřecích jater

Ingredience :

  • 100 g kařecích jater
  • malý květák
  • 1 l vody
  • 50 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 2 dl Smetany
  • muškátový květ
  • mletý pepř
  • sůl
  • petrželka
  • polévkové koření
  • žloutek

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Kuřecí játra opereme a spolu s květákem uvaříme v osolené vodě doměkka. Po 15 minutách vaření odebereme z květáku několik ještě ne zcela měkkých růžiček a dáme stranou.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji prohřátým vývarem z jater a květáku, ochutíme mletým pepřem a muškátovým květem.
  3. Do polévky prolisujeme měkká játra a zbylý květák; polévku přecedíme na odebrané růžìčky květáku a přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem.
  4. Ochutíme solí, polévkovým kořením a rozsekanou petrželkou.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je feynman2nd

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS