ekucharka.cz > Recepty > Krevetový salát s houbami

Krevetový salát s houbami

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 žloutek
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 kapky worčesterské omáčky
  • špetka Kari koření
  • špetka cukru
  • 1/8 l oleje
  • 1/8 l smetany
  • 100 g smržů nebo žampiónů
  • 1 lžíce másla
  • 150 g krabího masa
  • 1 chlazený cukrový meloun
  • salátové listy na zdobení

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Žloutek rozkvedláme s kořením. Metličkou důkladně promícháme, po troškách vmícháme olej, přidáme smetanu a omáčku ochutíme.
  2. Houby omyjeme, nakrájíme na drobné kousky a krátce podusíme na másle.
  3. Krabí prsty nebo humra vmícháme a připravíme k podávání.
  4. Meloun rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na úzké výseče. Listy salátu omyjeme a osušíme. Obojí použijeme jako ozdobu.
  5. Omáčku podáváme samostatně.
  6. Vhodná příloha: opékaný bílý chléb s máslem, lehké bílé víno nebo suchý sekt.
5 z 5, hodnotilo 3 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS