ekucharka.cz > Recepty > Krevety na sladkokyselo

Krevety na sladkokyselo

Ingredience (na 4 porce):

  • 20 obřích krevet bez hlav
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 4 lžíce rýžového vína
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • trocha kajenského pepře
  • 2 červené papriky
  • 4 jarní cibule
  • 1 malá červená feferonka
  • 2-3 lžíce škrobové moučky
  • 8 lžic jemného oleje (z pšeničných klíčků)
  • čerstvě strouhaný zázvorový kořen
  • 3-4 lžíce humrového vývaru

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (40 min):

  1. Krevety vyloupneme z krunýřů a upravíme. Bílek lehce našleháme. Přišleháme ocet, rýžové víno, sójovou omáčku a kečup. Osolíme, opepříme a okořeníme kajenským pepřem. Krevety vložíme do marinády a necháme 15 minut odležet.
  2. Papriky rozpůlíme, očistíme a omyjeme. Půlky nakrájíme na 2 cm velké kostičky. Z jarní cibule odkrojíme kořínkovou část a nať. Nakrájíme ji na kolečka. Feferonku rozpůlíme, očistíme, omyjeme a najemno nasekáme. Krevety vyjmeme z marinády a necháme okapat. Marinádu ponecháme.
  3. Krevety poprášíme škrobovou moučkou. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme krevety, mícháme a prudce opékáme. Krevety vyjmeme, přikryjeme a uchováme horké. Do uvolněné pánve vložíme zeleninu, mícháme a 5-6 minut opékáme. Ochutím strouhaným zázvorovým kořenem, přilijeme marinádu a humrový vývar. Několik minut provaříme. Přidáme krevety, osolíme, opepříme a prohřejeme.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Jana87

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS