ekucharka.cz > Recepty > Krevety v rajské omáčce

Krevety v rajské omáčce

Ingredience :

  • 250 g oloupaných čerstvých nebo konzervovaných krevet
  • 4 šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g rajčat nebo 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička soli
  • 5 lžic oleje na smažení

Postup přípravy :

  1. Krevety osolíme a necháme 15 minut stát. Rajčata spaříme, oloupáme, odstraníme jadérka a nakrájíme na plátky. Česnek oloupáme a usekáme nadrobno. Šalotky oloupáme, umyjeme a nakrájíme na kousky cca 2,5 cm dlouhé. Zvlášť si dáme bílé části a zvlášť si dáme zelené.
  2. Česnek a polovinu bílých částí šalotek smažíme za stálého míchání 1 minutu na menší části rozpáleného oleje. Přidáme krevety a smažíme další minutu do růžova, přičemž intenzívně mícháme. Vyjmeme, necháme okapat tuk a dáme misku do tepla.
  3. Doplníme a znovu rozpálíme tuk. Usmažíme na něm bílé části šalotek, přidáme rajčata nebo protlak a zamícháme. Dodáme zbytek soli, sójovou omáčku a cukr. Přikryjeme a na středním plameni dusíme 8 minut. Přilejeme bramborovou moučku rozmíchanou ve lžíci studené vody a pečlivě promícháme. Vsypeme osmažené krevety a zelené části šalotek. Zvětšíme plamen a uvedeme do varu. Vložíme na misku a ihned podáváme.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS