ekucharka.cz > Recepty > Krkovička na pivu

Krkovička na pivu

Ingredience (na 2 porce):

  • 400 g krkovičky
  • 1/2 PL tekutého margarinu nebo jiného tuku
  • 1–2 cibule, nakrájené na plátky
  • 1/2 dl strouhanky
  • 1/2 KL sojové omáčky
  • 2 dl piva (ne plzeňské)
  • na špičku nože tymiánu
  • 1 PL nakrájené petrželky
  • ca. 1/2 PL maizeny
  • 1/4 dl vody
  • sůl
  • pepř
  • evt. špetka cukru
  • tuk na vymazání pekáče

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Maso opečte v tuku v hrnci do hněda. Vyjměte je, osolte a opepřete je.
  2. V hrnci restujte cibuli až je měkká, přimíchejte k ní strouhanku a sojovou omáčku. Maso vložte do vymazaného pekáče spolu s tymiánem, petrželkou a pivem. Povrch masa potřete cibulovou smesí. Pekáč zakryjte alufolií, dejte do trouby vyhřáté na 200 st. C a pečte ca. 75 minut.
  3. Upečené maso vyjmete z pekáče, štávu odlejte do kastrolku a zahuštěte maizenou rozmíchanou ve vodě. Dochuťte solí a evt. špetkou cukru.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS