ekucharka.cz > Recepty > Kuře Marianne

Kuře Marianne

Ingredience :

  • 1 kuře
  • 20 g rostlinného oleje
  • 30 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 4 snítky zelené petrželky
  • 1/4 l vývaru
  • 1/4 l bílého vína
  • 200 g žampiónů
  • 50 g rajského protlaku
  • 30 g pažitky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř

Postup přípravy :

  1. Syrové kuře vykostíme a rozkrájíme na kousky. Na oleji je opečeme dozlatova ze všech stran. Potom posolíme, opepříme, přidáme pokrájenou petrželku a pažitku. Kdo má rád, přidá i česnek. Vše zaprášíme moukou a natřásáme nad ohněm, aby se šťáva s moukou promíchala a přitom se nespálilo kuře. Konečně zalijeme bílým nebo červeným vínem a na mírném ohni necháme hodinu pod pokličkou dusit. Nakonec přidáme pokrájené žampióny, rajský protlak a dusíme ještě třicet minut.
  2. Příloha: bílá veka nebo opečená bramborová kaše
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS