ekucharka.cz > Recepty > Kuřecí prsa gyros

Kuřecí prsa gyros

Ingredience (na 2 porce):

  • 2 kuřecí(krůtí) řízky
  • japonská omáčka(sójová)
  • směs koření na gyros(nejlépší je od Kotányi)
  • olivový olej(obyčejný)
  • 2 tortily
  • 1 stroužek česneku
  • hl.mouka
  • sůl,ml.barevný pepř

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (10 min):

  1. Asi 2-3 lžíce hl.mouky smícháme s kořením gyros(podobné množství),poměr mouka a koření 2:3. Maso nakrájíme na kostky a posypeme směsí koření. Zamícháme nejlépe ručně, aby káždý kousek masa byl obalen ve směsi.
  2. Rozpálíme kvalitní teflonovou pánev, nejprve maso necháme chvíli dělat na sucho a pak přilijeme trochu ol.oleje. Stáhneme trochu teplotu. Maso neustále mícháme dvěma menšími vařečkami směrem proti sobě,jako při míchání salátu. Tento způsob míchání je hodně důležitý, protože zajistí, že bude maso křehké a příliš se nám nevysuší.
  3. Tak minutu smažíme a přidáme asi půl hrnku vody a pak přelijeme sójovou omáčkou, podle chuti(čím více, tím méně pak solíme). Přidáme prolisovaný česnek, opepříme a pak asi 1-2 min smažíme.Maso musíme pořád míchat výše popsaným způsobem.
  4. Podáváme s tortilami, ale hodí se i jakákoli příloha z brambor.
  5. Výslednou chuť výrazně ovlivňuje způsob míchání a je také důležité použít kvalitní pánev.
4 z 5, hodnotilo 37 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS