ekucharka.cz > Recepty > Lahůdková kachna na pomerančích

Lahůdková kachna na pomerančích

Ingredience (na 6 porcí):

  • 1 kachna
  • horký vývar
  • 3 pomeranče
  • sůl
  • pepř
  • tymián

Postup přípravy :

  1. Kachnu očistíme, osolíme a opepříme uvnitř i na povrchu, posypeme tymiánem, podlijeme a pečeme zprvu přikrytou asi 1/2 hodiny.
  2. Poté odkryjeme, tuk slijeme podle potřeby, znovu podlijeme vývarem, do výpeku dáme nastrouhanou kůru z 1 dobře omytého pomeranče, šťávu ze dvou pomerančů a za přelévání vypečenou šťávou a občasného podlévání podle potřeby pečeme do křupava.
  3. Třetí pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka, obložíme jimi kachnu a necháme prohřát.
  4. Příloha: rýže, hranolky, americké brambory, ...
5 z 5, hodnotilo 1 lidí
Autorem receptu je Šimako

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS