ekucharka.cz > Recepty > Losos s limetkovou omáčkou

Losos s limetkovou omáčkou

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 limetka
  • 4 salátové listy
  • 4 kousky mraženého chřestu
  • 4 snítky kopru
  • 60 g másla
  • 2 žloutky
  • sůl
  • 300 ml bílého vína
  • na špičku nože kurkumy
  • 4 filety z lososa (po 150g)
  • 4 plátky citronu

Postup přípravy (35 min):

  1. Z limetky vymačkáme šťávu. Chřest omyjeme spolu se salátem a koprem a necháme okapat.
  2. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky a postupně přiléváme 150 ml bílého vína. Šleháme dále, dokud směs nezhoustne, a pak vmícháme 3/4 rozehřátého vlažného másla. Ochutíme solí, limet-kovou šťávou a přibarvíme špetkou kurkumy. Hotovou omáčku ponecháme v chladnoucí vodní lázni pod pokličkou a občas ji promícháme.
  3. Mezitím v páře uvaříme chřest téměř doměkka (lze použít pařák na knedlíky). Lososa opláchneme a osušíme. Na pánvi ve zbylém rozehřátém másle lehce opečeme filety lososa ze všech stran.
  4. Pak do pánve přilijeme zbylé bílé víno, osolíme, přikryjeme poklicía dusíme doměkka asi 7 minut, přičemž rybu jednou obrátíme. Na talíře nalijeme omáčku a na ni rozdělíme plátky lososa. Každou porci ozdobíme listem salátu, chřestem, koprem a plátkem citronu. Jako příloha jsou vhodné brambory.
  • 4.8/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.8 z 5, hodnotilo 30 lidí
Autorem receptu je tomas

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS