ekucharka.cz > Recepty > Maďarská hrášková polévka

Maďarská hrášková polévka

Ingredience (na 4 porce):

  • 150 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • půl pórku
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 2 kostky hovězího bujónu rozpuštěného v 1 l vody
  • lžička mleté papriky
  • mletý pepř
  • sůl
  • špetka majoránky
  • zelená petrželka

NOKY:

  • 100 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • trochu oleje a mléka

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (50 min):

  1. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kostičky, pórek na kroužky, cibuli, česnek a petrželku jemně posekáme.
  2. V hrnci na másle osmažíme připravenou zeleninu, zasypeme paprikou, majoránkou, pepřem a solí. Podlijeme bujónem a do hladka povaříme.
  3. Z přesáté mouky, špetky soli, kapky oleje, vejce a mléka vypracujeme hladké těsto.
  4. Za pomoci dvou lžiček vykrajujeme malé nočky, které vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou na povrch.
  5. Přidáme hrášek a několik minut povaříme.Polévku podáváme hodně horkou.
4 z 5, hodnotilo 1 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS