ekucharka.cz > Recepty > Marinované žampiony

Marinované žampiony

Ingredience (na 6 porcí):

  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1/3 hrnku čerstvé citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1 stonek fenyklu, nebo 1 lžička semene
  • 1 stroužek česneku najemno nakrájený
  • 1 stonek řapíkatého celeru, usekaný
  • 10 celých černých pepřů
  • 1 bobkový list
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 kg čerstvých žampionů
  • 1 citrón

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (30 min):

  1. V rendlíku smíchejte olej, citrónovou šťávu, tymián, fenykl, česnek, celer, pepř, bobkový list a vodu, uveďte do varu.
  2. Zeslabte plamen a nechte lehce vařit až je celer měkký (asi 5 minut). Od hub ořežte nožičky, hlavičky potřete citrónem.
  3. Přidejte hlavičky do vroucí tekutiny a 5 minut povařte. Houby vyndejte dírkovanou sběračkou a dejte na servírovací talíř.
  4. Zvětšete plamen a vařte tekutinu až zhoustne. Potom nalijte na houby a podávejte k masu.
5 z 5, hodnotilo 1 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS