ekucharka.cz > Recepty > Mexický špíz

Mexický špíz

Ingredience (na 4 porce):

  • 750 g hovězí svíčkové nebo roštěné, případně libové vepřové nebo krůtí maso

MARINÁDA:

  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička mletého pepře
  • špetka chilli koření
  • asi 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžíce strouhané cibule
  • 4 lžíce estragonového/vinného, bazalkového/octa
  • 4 lžíce červeného vína
  • 1/2 až 3/4 šálku olivového oleje
  • 1 lžička nakrájené čerstvé bazalky, nebo půl lžičky sušené
  • po půl lžičce tymiánu a oregána
  • 1 lžička soli

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Maso nakrájíme na kostky o straně asi 3 cm a naložíme do marinády připravené prošleháním uvedených přísad kromě soli-tu zamícháme do marinády až nakonec.
  2. Naložené maso uložíme nejméně na 8 hodin do chladu.
  3. Před grilováním je vyjmeme na cedník a necháme okapat do misky. Pak kostky masa navlékneme volně na jehly a grilujeme za častého potírání zbylou marinádou.
  4. Podáváme s rýží, může být obarvená kurkumou. Doplníme salátem nebo ostrým kečupem.
  • 4.4/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.4 z 5, hodnotilo 27 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS