ekucharka.cz > Recepty > Mrkvové pyré

Mrkvové pyré

Ingredience (na 3 porce):

  • 100 g mrkve
  • šťáva ze 3 pomerančů
  • 2 lžičky mleté skořice
  • sůl

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na menší kousky a vložíme do kastrolu. Zalijeme pomerančovou šťávou a takovým množstvím vody, aby byla celá ponořená. Mrkev osolíme, přidáme k ní skořici a na mírném ohni pod pokličkou necháme vařit.
  2. Asi po 30 minutách ji odklopíme a všechnu přebytečnou tekutinu necháme vyvařit. Vařenou mrkev přendáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Během mixování sbíráme ze stěn nádoby nerozmělněné kousky.
  3. Mrkvové pyré podáváme jako přílohu k pečenému kuřecímu či krůtímu masu nebo k pečené šunce.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Jana87

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS