ekucharka.cz > Recepty > Musaka z lilků

Musaka z lilků

Ingredience (na 4 porce):

  • 250 g mletého masa
  • 3 větší lilky
  • 200 g sádla nebo oleje
  • 2 rajčata
  • 5 dl mléka
  • 2 cibule
  • mletý pepř
  • sůl
  • 6-7 vajec
  • mouka
  • petrželová nať

Postup přípravy (1 hod):

  1. Lilky očistíme (loupat je nemusíme), podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme "vypotit", aby se zbavily hořkosti. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli, rajčata spaříme, oloupeme a rovněž nakrájíme. Na omastku zpěníme cibuli, přidáme maso, osmahneme důkladně ze všech stran, přidáme pokrájená rajčata a chvíli podusíme. Sejmeme z ohně, necháme chladnout. Vypocené lilky vymačkáme a opláchneme ve studené vodě, pak každý plátek obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích a osma-žíme na omastku. Vychladlé maso osolíme a opepříme podle chuti, přidáme nasekanou petrželku a promícháme. Do vymazané zapékací mísy skládáme střídavě řadu osmažených plátků lilku a vrstvu masa. Začínáme i končíme lilky. Zbylá vejce rozmícháme s mlékem a musaku zalijeme. Zapečeme při 200 °C. Podáváme s kysanou smetanou a salátem.
  • 4.1/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.1 z 5, hodnotilo 66 lidí
Autorem receptu je tomas

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS