ekucharka.cz > Recepty > Nádivka

Nádivka

Ingredience (na 4 porce):

  • 6 housek
  • mléko na jejich namočení
  • 40 g másla
  • 4 žloutky
  • sůl
  • 50 g anglické slaniny
  • 250 g libového uzeného
  • pepř
  • pažitka
  • sníh ze 4 bílků
  • tuk na vymazání pekáče

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Housky pokrájíme na kostičky a necháme nasáknout v mléce. Ušleháme máslo se žloutky. Přidáme vymačkané housky, osmaženou slaninu, uvařené a na kostičky nakrájené uzené maso, pepř a nasekanou pažitku a osolíme. Dobře promícáme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
  2. Pekáček silně vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a těsto do něj upravíme. Na povrchu pokameme sádlem nebo máslem. Pečeme asi 45 až 60 minut.
  3. Podáváme s hlávkovým salátem nebo jinými saláty.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je simca

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS