ekucharka.cz > Recepty > Omáčka z lišek

Omáčka z lišek

Ingredience (na 4 porce):

  • 250–300 g lisek
  • 200–250 ml smetany
  • malý kousek slaniny, nakrájené na kostičky
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 1/2 sklenice vína (1–1 1/4 dl)
  • sůl
  • pepř
  • muškátový ořísek, lze vynechat
  • olej na opečení – ne olivový

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (30 min):

  1. Lišky dobře očistěte a nakrájejte je na stejně kousky. V hrnci rozehřejte olej a na něm opékejte lišky až se z nich vypaří všechna voda. Vyjměte je a dejte stranou. Do hrnce dejte cibuli a slaninu a opékejte až je slanina lehce křupavá. Lišky vraťte zpět do hrnce, zalejte je vínem a smetanou a vařte pár minut až se tekutina zredukuje na omáčku. Dochuťte soli, pepřem a případně strouhaným muškátovým oříškem.
  2. K omacce se hodi knedlik, rýže, brambory nebo pečivo. Lze ji také podávat k masům.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS