ekucharka.cz > Recepty > Ořechová roláda

Ořechová roláda

Ingredience (na 5 porcí):

  • 5 vajec
  • 150 g pískového cukru
  • 150 g strouhaných vlašských ořechů
  • tuk na potření pečícího papíru

NA KRÉM:

  • 1/2 sáčku vanilkového pudinku
  • 250 ml mléka
  • 100 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce chladné silné černé kávy

Postup přípravy (1 hod 45 min):

  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a přisypeme strouhané ořechy. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové směsi.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme trochou tuku, troubu předehřejeme na 200 stupňů. Těsto vlijeme na plech a pečeme při 190 stupňů asi 20 minut.
  3. Korpus poté necháme vychladnout. Pudinkový prášek rozmícháme ve 3 lžících mléka. Zbytek mléka přivedeme k varu a přilijeme k němu rozpuštěný pudinkový prášek. Za stálého míchání povaříme na mírném ohni 2 minuty. Pudink stáhneme z ohně a za častého míchání necháme zchladnout.
  4. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme k němu vlažný pudink a za neustálého šlehání přikapáváme kávu. Krém dáme na 30minut zatuhnout do chladničky. Poté krémem potřeme ořechový korpus, trochu necháme stranou na potření.
  5. Korpus stočíme do rolády a potřeme zbylým krémem. Roládu vložíme do chladničky asi na 30 minut. Krájíme ji na plátky, můžeme zdobit ořechy a lítky meduňky.
  • 4.5/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.5 z 5, hodnotilo 37 lidí
Autorem receptu je Pejsek

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS