ekucharka.cz > Recepty > Panna cotta s letním ovocem

Panna cotta s letním ovocem

Ingredience (na 6 porcí):

  • 1 l min. 30% smetany ke šlehání
  • 6 lžic cukru krupice nebo krystal
  • 1 vanilkový lusk
  • 6 plátků (10 g) želatiny
  • letní ovoce na dozdobení

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Nejdřív si připravte želatinu, kterou namočte do studené vody nebo mléka a nechte ji asi 10–15 minut nabobtnat. Do kastrolku nalijte šlehačku, přidejte cukr, vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábejte z něj semínka. Ta přidejte do smetany, přihoďte i slupku lusku a smetanu pomalu přivádějte k varu. Když má kolem 80 stupňů (začíná se z ní kouřit a na povrchu se tvoří pěna), plotnu stáhněte na minimum, šlehačka se nesmí převařit.
  2. Do horké smetany metlou vmíchejte nabotnalou a vymačkanou želatinu a nechte ji rozpustit se. Vyndejte slupku z vanilkového lusku, připravenou směs na panna cottu nalijte do připravených formiček (dobře poslouží třeba skleničky na whisky) a nechte vychladnout. Pak formičky uložte do lednice a nechte asi 6 hodin (ideálně přes noc) ztuhnout. Druhý den skleničky jednoduše vyklopte (černých teček na dně se nelekejte, to jsou semínka z vanilky!) a podávejte s čerstvým ovocem a ozdobené mátou.
5 z 5, hodnotilo 1 lidí
Autorem receptu je MajkyH

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS