ekucharka.cz > Recepty > Pasqualina torta (slaný plněný koláč)

Pasqualina torta (slaný plněný koláč)

Ingredience (na 8 porcí):

    Těsto:

    • 400 g hladké mouky
    • 1 lžička soli
    • 200 ml vody
    • 5 lžic olivového oleje

    Náplň:

    • 500 g mraženého špenátu
    • sůl a pepř
    • majoránka
    • 500 g sýru riccota
    • 100 g strouhaného parmazánu
    • 6 vajec

    Postup přípravy :

    1. Mouku promícháme se solí, přilijeme vodu, olivový olej a vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odležet.
    2. Z těsta uděláme 4 bochánky a necháme je odpočinout 30 minut pod navlhčenou utěrkou.
    3. Z rozmraženéhho špenátu vymačkáme vodu a nasekáme ho najemno. Poté promícháme se solí, pepřem, riccotou, majoránkou a parmazánem.
    4. Zapékací misku vyložíme pečicím papírem a dáme na tenký plát těsta, který připravíme z jednoho bochánku. Vyválíme další plát a položíme na první. Na pláty dáme špenátovou směs, kterou poklademe uvařenými vejci a přiklopíme dalšími dvěma pláty těsta. Okraje plátů spojíme,vršek těsta propíchneme na několika místech vidličkou.
    5. Pečeme v troubě při teplotě 160°C 45-50 minut.
    hodnotilo 0 lidí
    Autorem receptu je kyselova

    Všechny obrázky:

    Poslat recept mailem

    Uživatel

    Novinky mailem

    Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

    © 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
    Reklama | Kontakt | RSS