ekucharka.cz > Recepty > Paštika z kachních jater

Paštika z kachních jater

Ingredience (na 4 porce):

  • 500 g kachních jater (mohou být jakákoliv drůbeží)
  • 750 g vepřového bůčku
  • 4 lžíce koňaku (nebo Madeira)
  • mletý pepř
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 50 g slaniny

Postup přípravy :

  1. Nejdříve nakrájíme necelou třetinu jater na půlcentimetrové plátky a dáme je stranou. Ostatní játra umeleme s vepřovým bokem, osolíme, opepříme, strouhneme muškátového oříšku a přilijeme koňak. Vše dobře promícháme.
  2. Kameninovou nebo litinovou misku (může být i ohnivzdorné sklo) vyložíme plátky slaniny, na které stejnoměrně rozetřeme půlku masové směsi. Poklademe plátky jater a znovu vrstvíme mleté maso. Nahoře ozdobíme plátky slaniny.
  3. Zvolna pečeme v troubě, přikryté pokličkou nebo alobalem, asi dvě hodiny. Paštika se jí studená s bílou vekou.
  4. Ty francouzské paštiky! Je jich na tucty, jedna lepší než druhá. Od nejjemnějších périgordských s husími játry a lanýži až po venkovské paštiky, "pate de campagne", které jsou v každém městečku, vesnici a rodině jiné, všude výborné.
  5. Příprava paštik je převážně záležitost mužská a Francouzi jsou v paštikách pravými a nedostižnými mistry.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS