ekucharka.cz > Recepty > Pečený bažant po pražsku

Pečený bažant po pražsku

Ingredience (na 2 porce):

  • 1 bažant
  • 180 g slaniny
  • 100 g másla
  • 100 g sádla
  • 1 cibule
  • 100 g drůbežích jater
  • nové koření
  • pepř
  • sůl

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Oškubaného, vykuchaného bažanta opálíme na ohni, opereme, prsa protáhneme polovinou ze 100 g slaniny a ptáka zevnitř i zvenku osolíme.
  2. Rozehřejeme 100 g másla a 100 g sádla a zbylou, nakrájenou slaninou, osmahneme 100 g krájené cibule, přidáme 2 zrnka nového koření a 3 pepře a 100 g drůbežích jater, která ze všech stran opečeme, pak je vyjmeme a na výpeku opečeme připraveného bažanta. Zalijeme ho trochou vařící vody a za stálého přelévání vypečenou šťávou upečeme do měkka a po obou stranách do zlatova.
  3. Vyjmeme koření, bažanta rozstříháme na porce, ozdobíme , nakrájenými drůbežími játry a přelijeme necezenou šťávou. Podáváme s opékanými brambory a kompotem.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS