ekucharka.cz > Recepty > Pečený králík s jarní nádivkou

Pečený králík s jarní nádivkou

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 zadní půlka většího králíka
  • 200 g slaniny
  • 1 velká cibule
  • 8 velkých stroužků česneku
  • 6 ks nakládaných kaparů
  • koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
  • sůl
  • olivový olej

Nádivka:

  • 6 housek
  • 150 g. domácího uzeného
  • 150 g měkkého másla
  • 4 vejce
  • trochu mléka
  • 1 svazek jarní cibulky
  • snítku petrželové natě
  • sůl
  • mletý pepř,
  • mletý zázvor
  • muškátový květ

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Králíka rozporcujeme (2 stehna, 2 ks hřbetu), prošpikujeme špalíčky slaniny a polovinou pokrájených stroužků česneku.
  2. Osmahneme z obou stran v pekáči na olivovém oleji až maso zrůžoví. Potom díly osolíme a naskládáme kostmí dolů. Na horní část poklademe kolečka cibule a na kolečka nakrájené kapary, zbylé stroužky česneku a zbylou slaninu nakrájíme na plátky. Podlijeme sklenicí vody a přidáme celé, jen mírně podrcené koření. Přikryté pečeme v troubě při teplotě cca 200°C cca 30 minut.
  3. Potom odkryjeme a za občasného podlévaní pečeme mírně dozlatova. Když je maso měkké, vyjmeme je na talíř, z výpeku vybereme koření, a vše, co v pekáči zbylo, rozmixujeme do hladka. Maso vložíme zpět a udržujeme ještě chvíli v troubě teplé.
  4. Postup při přípravě nádivky:
  5. Housky nakrájíme do mísy na větší kostky a zakapeme mlékem, aby nasákly. Přidáme na malé kostičky nakrájené uzené, na kolečka nakrájenou jarní cibulku včetně natě a nakrájenou petrželovou nať. Dále přidáme máslo, dvě celá vejce, žloutky ze dvou vajec, sůl a koření podle chuti. Pořádně promícháme. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho do směsi vmícháme. Směs nesmí být moc tuhá, ale musí se dát tvarovat. Je-li příliš řídká, zapracujeme do směsi trochou strouhanky. Vytvarujeme válec, zabalíme jej do pomaštěného alobalu a pečeme při cca 200°C v troubě cca 30 minut (můžeme současně s králíkem). Po upečení rozbalíme a nakrájíme na slabé plátky.
  6. Porce králíka dáme na talíř, přelijeme je rozmixovaným výpekem, obložíme neslabo nakrájenými plátky nádivky.
  7. Jako přílohu podáváme vařené brambory a zeleninu.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS