ekucharka.cz > Recepty > Pečený králík s kůrčičkou

Pečený králík s kůrčičkou

Ingredience (na 2 porce):

  • 2 králičí stehna
  • 50 g slaniny
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř, bobkový list
  • 1 vejce
  • 1 ČL hladké mouky
  • 1 PL másla

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod):

  1. Králičí maso protkneme několika proužky slaniny a osolíme. Zbytek slaniny pokrájíme nadrobno, rozškvaříme ji v hrnci a přidáme pokrájenou cibuli, česnek, koření a maso. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme. Občas podlijeme, přelijeme výpekem a obracíme.
  2. Když je maso téměř měkké tak poklici odstraníme a dopečeme odkryté, aby zezlátlo. Ke konci pečení potřeme stehna rozšlehaným vejcem, dáme zpět do trouby a pečeme až se vytvoří kůrčička. Pak stehna vyndáme, výpek přecedíme, zahustíme trochou mouky, podle potřeby rozředíme a provaříme. Šťávu zjemníme máslem, dokořeníme a přelijeme jí jednotlivé porce masa.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS