ekucharka.cz > Recepty > Pečený losos na bílém víně

Pečený losos na bílém víně

Ingredience (na 4 porce):

  • 600-800 g filé z lososa
  • 1 šálek bílého vína
  • sůl a mletý pepř podle chuti
  • 1/2lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžíce rozehřátého ,ásla
  • 1 malá cibulka
  • 1 citrón
  • 8 cherry rajčátek, nebo 4 malá pevná rozčtvrcená rajčata
  • snítek petrželky

Postup přípravy (45 min):

  1. Filé osolíme a okořeníme. Vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku, podlejeme vínem, vydatně pokapeme máslem. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, poté rozdělíme na kroužky, citrón též nakrájíme na kolečka a obojí rozložíme po povrchu filé.
  2. Přikrejeme lehce alobalem a pečeme v předehřáté troubě, až filé získá zlatavou barvu a při píchnutí vidličkou se vločkově rozpadá, po vyndání z trouby ozdobíme rajčátky a petrželkou.
  • 4.8/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.8 z 5, hodnotilo 5 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS