ekucharka.cz > Recepty > Podkrkonožský divoký šíp

Podkrkonožský divoký šíp

Ingredience (na 4 porce):

  • 400 g srnčího nebo daňčího masa z kýty
  • 800 g bažantích prsíček
  • 200 g slaniny
  • 4 žampióny
  • 4 bobkové listy
  • olej
  • 1 lžíce sušené bylinkové směsi
  • sůl
  • mletý pepř
  • máslo
  • 200 ml šlehačky
  • citrónová šťáva

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Srčí nebo daňčí maso nakrájíme na díly, protkneme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme odležet.
  2. Bažantí prsíčka protkneme klínky žampiónů, potřeme bylinkovou směsí, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků slaniny.
  3. Střídavě plátek srnčího masa a bažantích prsíček navlékneme na jehly, přitom je prokládáme bobkovým listem.
  4. Pak je potřeme olejem a opékáme na grilu.
  5. Upečenou jehlu podáváme podlitou jemnou smetanovou šťávou, kterou upravíme přidáním šlehačky a citrónové šťávy do zachycené šťávy po pečení.
  6. Vhodnou přílohou je bílý chléb nebo dušená rýže.
  • 4.4/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.4 z 5, hodnotilo 14 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS