Na přípravu lahodného domácího šípkového čaje postačí trocha sušeného šípku. Nasbírat jej můžete na spoustě míst v naší bohaté přírodě, třeba během podzimních procházek, a nasušit si jej do zásoby na celou zimu. Pokud máte k dispozici šípek ještě čerstvý, můžete připravit lahodný čaj i z něho. Bleskový nápoj od tohoto receptu ale nečekejte, připravit dobrý šípkový čaj chce čas.
Takto připravený čaj je nejen lahodný, ale také plný vitaminu C a dalších prospěšných látek, které ocení váš imunitní systém nejen během zimních měsíců.
Chuť čaje závisí na plodech, ze kterých je připraven. Některé šípky jsou sladší, jiné dávají vzniknout spíše trpkému nebo kyselému nápoji. Čaj je proto před servírováním vhodné dochutit.
K tomu se ideálně hodí pár lžiček medu. Pokud ho nemáte, klidně přidejte trochu obyčejného nebo třtinového cukru.
Zbylé šípky můžete použít k přípravě druhého, nicméně slabšího výluhu.
Energ. hodnota: 0.00 kcal | Protein: 0.00 g | Sacharidy: 0.00 g | z toho cukr: 0.00 g | Tuk: 0.00 g | z toho nas. MK: 0.00 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1409-sipkovy-caj