Luštěniny by se na našem stole měly objevovat co nejčastěji. Polévky jsou ideální příležitost, jak najít luštěninám místo v našem jídelníčku. Polévka zahuštěná ovesnými vločkami vám hned zachutná.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Čočku namočíme přes noc, abychom zkrátili dobu varu.
Dáme vařit ve stejné vodě se lžičkou soli do měkka.
Očistíme mrkev, nakrájíme na kolečka a přidáme vařit do hrnce s čočkou (čočku vaříme asi 20 min, mrkev 10 min).
Ve větším hrnci opečeme na sádle ovesné vločky, posypeme vegetou a zalejeme vývarem s uvařenou čočkou a mrkví.
Krátce povaříme a dochutíme solí. Necháme půl hodiny, ovesné vločky zahustí polévku. Poté přihřejeme a podáváme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 107.41 kcal |
Protein: 4.18 g |
Sacharidy: 12.02 g |
z toho cukr: 1.50 g |
Tuk: 3.80 g |
z toho nas. MK: 1.35 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1595-cockova-polevka-s-ovesnymi-vlockami