Bábovka je oblíbeným dezertem, protože zabere při přípravě jen pár minut. Povede se pokaždé, vypadá výborně a zachutná všem návštěvám. Vyzkoušejte vláčnou variantu s jogurtem.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Cukr a vejce dáme do mixéru a šleháme. Přidáme jogurt a olej. Důkladně promícháme.
Přichystáme si bábovkovou formu, kdo ještě neobjevil kouzlo silikonu tak formu vymaže a vysype.
V jiné míse smícháme mouku a prášek do pečiva. Opatrně zamícháme do těsta. Podle hustoty přilejeme trochu mléka.
Těsto vlijeme do formy, malou část těsta si necháme v míse. Do zbývající části těsta vmícháme kakao. Tmavé těsto vlijeme do formy do světlého těsta po celém obvodu.
Pečeme na 180 stupňů asi 1 hodinu. Před podáváním pocukrujeme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 427.33 kcal |
Protein: 8.68 g |
Sacharidy: 50.33 g |
z toho cukr: 25.70 g |
Tuk: 21.50 g |
z toho nas. MK: 4.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1667-dvoubarevna-jogurtova-babovka