Nikdy jsem nebyla fanouškem klasických vepřových řízků. Ani k obědu a ani mezi chleby jako nezbytná výbava na výlet. Zkoušela jsem různé varianty a zůstala jsem u tohoto receptu. Konec suchých řízků.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Vepřové kotlety naklepeme. Vezmeme uzavíratelnou misku. Smícháme olej s hořčicí a kotlety ponoříme do směsi. Misku uzavřeme a dáme do lednice. Pokud máme možnost, několikrát během marinování protřepeme a otočíme. Necháme naložené několik hodin.
Vytáhneme a necháme trochu okapat. Posolíme z obou stran.
Připravíme si trojobal a důkladně obalíme zejména v mouce.
Smažíme na pánvi pod pokličkou s použitím jen trochy oleje.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 542.95 kcal |
Protein: 38.18 g |
Sacharidy: 7.67 g |
z toho cukr: 0.30 g |
Tuk: 40.18 g |
z toho nas. MK: 6.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1869-veprove-rizky-v-horcici