Losos na česneku s fazolkami

Jednoduše připravený losos s dobře ochucenou kůží a k němu křehké fazolky. Ty můžou směle nahradit celou přílohu. Kdo by chtěl sytější večeři, může přidat hranolky nebo opečenou bagetu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Lososa opláchneme, rozkrájíme na porce. Na prkýnku nasolíme a opepříme z obou stran. Vezmeme větší mísu a naskládáme porce kůží nahoru. Do mísy nalijeme lžíci citrónové šťávy a druhou lžíci nalijeme na kůži. Kůži potřeme 3 stroužky prolisovaného česneku. Necháme 10 minut v pokojové teplotě.
  2. Na pánvi rozehřejeme asi 50 g másla a lososa na menší stupeň opečeme z obou stran. Nejprve kůží dolů. Volíme nižší teplotu, abychom nepřipálili česnek.
  3. Opečeného lososa vytáhneme z pánve, přidáme máslo a fazolky. Podlijeme trochou vody, osolíme a ochutíme zbývajícím česnekem. Dusíme doměkka a vyvaříme veškerou vodu. Až jsou fazolky měkké, přidáme smetanu a krátce prohřejeme i s lososem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 663.64 kcal | Protein: 34.31 g | Sacharidy: 7.36 g | z toho cukr: 4.96 g | Tuk: 54.65 g | z toho nas. MK: 26.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2285-losos-na-cesneku-s-fazolkami