Smažený kapr s bramborovým salátem

Smaženého kapra s bramborovým salátem nemusíme brát pouze jako tradiční štědrovečerní menu, ale můžeme si ho dopřát kdykoliv během roku.

Ingredience (4 x porce)

na salát

Postup přípravy

  1. Brambory na salát si uvaříme ve slupce klidně den dopředu. Poté oloupeme a přes drátěné kolečko protlačíme na kostičky do salátové mísy. Stejně tak uvařená vejce a mrkev.
  2. Cibuli a kyselé okurky nakrájíme nadrobno a přidáme k zelenině. Promícháme.
  3. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici a majonézu. Opět důkladně promícháme. Případně ještě dosolíme. Nakonec zlehka vmícháme hrášek, aby se nám nerozmačkal.
  4. Očištěného kapra osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci s kapkou mléka a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  5. Kdo má rád, podává s plátkem citronu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,207.12 kcal | Protein: 53.16 g | Sacharidy: 72.59 g | z toho cukr: 6.33 g | Tuk: 73.33 g | z toho nas. MK: 12.83 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2349-smazeny-kapr-s-bramborovym-salatem