Frittata se žampiony
Výtečná italská kuchyně nás inspiruje při přípravě mnoha pokrmů. Vyměňte smaženou vaječnou omeletu za křehkou a pomalu připravenou frittatu.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme na drobnější kostičky. Na pánev dáme trochu olivového oleje a orestujeme cibuli.
- Mezitím očistíme a nakrájíme žampiony. Přidáme k cibuli a promícháme. Necháme změknout.
- V misce rozšleháme vejce, přidáme sůl, pepř, oregano. Směsí zalejeme cibuli a žampiony. Snížíme teplotu.
- Jakmile je hotová jedna strana, opatrně obrátíme. Můžete si pomoci druhou pánví a jen frittatu přehodit. Doděláme a podáváme se salátem.
- Správně by měla uvnitř zůstat vláčná a měkká.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 187.63 kcal |
Protein: 15.34 g |
Sacharidy: 5.84 g |
z toho cukr: 3.31 g |
Tuk: 10.65 g |
z toho nas. MK: 3.49 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2391-frittata-se-zampiony