Bezmasá rychlovka k večeři, kterou si oblíbí děti i dospělí. Se zázvorem má příjemnou chuť i vůni. Podáváme s vejcem natvrdo nebo se ztraceným vejcem.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Hrách namočíme přes noc do studené vody. Poté vodu slijeme, dáme novou a s trochou soli povaříme asi 10 minut.
Mezitím očistíme mrkev a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Vmícháme k hrachu a povaříme do změknutí hrachu a mrkve.
Do hrnce scedíme vývar.
Připravíme zásmažku. Rozehřejeme sádlo, zpěníme mouku a zalijeme mlékem. Uvaříme hustou kaši. Pomalu zaléváme vývarem a pořád mícháme. Základ si necháme raději hustší.
Vmícháme hrášek a mrkev. Ochutíme čerstvě nastrouhaným zázvorem, solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou.
Nakonec můžeme ještě zjemnit trochou smetany ke šlehání.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 145.43 kcal |
Protein: 5.47 g |
Sacharidy: 17.56 g |
z toho cukr: 3.84 g |
Tuk: 5.58 g |
z toho nas. MK: 2.12 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3039-zadelavany-hrasek-s-mrkvi