Václavkový guláš, knedlík

Václavkový guláš je oblíbený snad u všech houbařů. Jediné, na co si musíme dávat pozor je, abychom houby dobře povařili. Václavky jsou hůře stravitelné a při nedostatečné tepelné úpravě by nám mohly způsobit zažívací potíže.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Václavky si očistíme vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme. Poté slijeme vodu a propláchneme.
  2. V hrnci si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Chvíli restujeme.
  3. Zaprášíme paprikou, kmínem a přidáme houby. Znova restujeme a poté zalijeme vodou. Přidáme na kousky nakrájené rajče. Necháme provařit zhruba 20 minut.
  4. Mouku si rozkvedláme s vodou, aby nám vzniklo hladké těstíčko, vlijeme do vroucího guláše. Provaříme dalších 10 minut.
  5. Guláš odstavíme z plotny, zjemníme smetanou, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku. Vmícháme nasekanou petrželku.
  6. Můžeme podávat s houskovým knedlíkem, nebo s čerstvým pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 359.10 kcal | Protein: 8.33 g | Sacharidy: 15.52 g | z toho cukr: 6.37 g | Tuk: 28.67 g | z toho nas. MK: 14.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3222-vaclavkovy-gulas-knedlik