Rybí filé nebývá příliš oblíbeným pokrmem. Zapékáním se zeleninou jej můžete proměnit doslova v lahůdku. Na konci zapékání můžete na omáčku nastrouhat sýr pro jemnější chuť.
Ingredience (6 x porce)
Omáčka
Postup přípravy
Do většího pekáče dáme rybí filé, na kostičky nakrájenou máslovou dýni a rozpůlenou a očištěnou růžičkovou kapustu. Přidáme máslo.
Dobře osolíme, posypeme kmínem, pepřem a gyros kořením. Přiklopíme poklicí a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut.
Před koncem pečení rozpustíme v hrnci máslo a smícháme s moukou. Restujeme do zhnědnutí mouky. Pomalu zaléváme mlékem a rozšleháme metličkou.
Přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, sůl a pepř. Směsí zalijeme filé se zeleninou.
Pečeme dalších 15 minut bez poklice. Nakonec můžeme posypat strouhaným sýrem a nechat zapéct.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 355.19 kcal |
Protein: 24.50 g |
Sacharidy: 19.01 g |
z toho cukr: 10.98 g |
Tuk: 19.72 g |
z toho nas. MK: 11.80 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3253-file-s-maslovou-dyni-a-ruzickovou-kapustou