Čočka na kyselo je další jídlo, které nám mnohým znechutily kuchařky ze školních jídelen. Pokud ji nemáte rádi na kyselo, doporučuji vyzkoušet lehkou variantu bez zahuštění.
Ingredience (2 x porce)
Na volská oka
Postup přípravy
Čočku uvařte v neosolené vodě a slijte ji.
Na pánvi na oleji opečte nakrájenou cibulku a na ní vysypte vykapanou čočku. Promíchejte,osolte, opepřete a posypte polévkovou lžící cukru a dvěma lžícemi octa. Lepší je použít ocet vinný nebo jablečný, je jemný a nehrozí tolik, že když vám ujede ruka, budete muset sypat další cukr, abyste chuť dorovnali. Nakonec zamíchejte rozmačkaný česnek.
Podávejte s volským okem nebo s uzeninou a kyselou okurkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 596.87 kcal |
Protein: 42.83 g |
Sacharidy: 72.51 g |
z toho cukr: 5.26 g |
Tuk: 9.78 g |
z toho nas. MK: 2.97 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3273-cocka-s-volskym-okem