Lepenice nejen pro vegetariány
Pod názvem lepenice se skrývají šťouchané brambory míchané s dušeným zelím na cibulce. Jídlo má výraznou chuť po kysaném zelí a parádně vás zasytí.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Brambory si oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme vodou. Osolíme, vložíme kmín a vaříme do měkka.
- V hrnci si rozehřejeme část oleje a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Jeden kus.
- Přidáme překrájené zelí a pomalu dusíme zhruba 10 minut.
- Měkké brambory si scedíme, rozšťoucháme, přidáme zelí. Ochutíme solí.
- Na zbytku oleje si opečeme druhý kus cibule tím budeme zdobit při podávání. Přidáme nasekanou jarní cibuli a můžeme konzumovat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 387.51 kcal |
Protein: 7.84 g |
Sacharidy: 49.49 g |
z toho cukr: 9.30 g |
Tuk: 14.26 g |
z toho nas. MK: 2.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3412-lepenice-nejen-pro-vegetariany