Domácí toustový chléb z pekárny

Upečení domácího bílého toustového chleba v domácí pekárně nemůže být jednodušší. Stačí do ní přidat všechny ingredience, stisknout tlačítko a po pár hodinách si můžete pochutnat na čerstvě upečeném měkkém bílém chlebu.

S domácí pekárnou můžete dát sbohem drahému kupovanému chlebu na tousty. Stačí vám pouhé dvě minuty, abyste začala péct lahodný domácí toustový chléb. Nepotřebujete dokonce ani kuchyňskou váhu.

Pokud pečete chléb v domácí pekárně, je jednodušší používat sušené droždí. Klasické droždí musíte nechat rozpustit ve vodě nebo mléku a nechat chvilku kynout. Se sušeným droždím vám toto odpadá. Jednoduše jej přidáte do pekárny.

Do domácí pekárny dávejte ingredience v následujícím pořadí:

Toto pořadí umožňuje použít na pekárně časovač s odloženým startem, pak můžete mít chléb hotový hned, jak přijdete z práce. Droždí zůstane suché až do spuštění pekárny, což je pro odložený start ideální.

Abyste získali opravdu báječný měkký toustový chléb, pomůže vám přidání trochy másla. Když použijete ještě mléko a cukr, vylepšíte chuť a chléb bude mít tu správnou strukturu.

Podle tohoto receptu připravíte dvoukilový bochník měkkého bílého chleba. Upečení takto velkého chleba v základním programu trvá cca tři hodiny.

Ingredience (1 x bochník)

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience vložte do pekárny v pořadí uvedeném výše. Nastavte pekárnu na dvoukilový bochník v základním programu a stiskněte start. To je celé. Víc práce už s pečením mít nebudete. Pekárna udělá zbytek za vás.
  2. Před krájením nechte chléb vychladnout.

Nutriční hodnoty (1 x bochník)

Energ. hodnota: 2,235.67 kcal | Protein: 56.95 g | Sacharidy: 387.24 g | z toho cukr: 41.39 g | Tuk: 41.88 g | z toho nas. MK: 23.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3495-domaci-toustovy-chleb-z-pekarny