Marinovaný jazyk je skutečná pochoutka. Má jemně pikantní nasládlou chuť s chutí česneku. Nejlepší je nechat naložený zhruba 2 dny, ale to u nás doma nikdy tak dlouho nevydrží.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Vařený hovězí jazyk si nakrájíme na tenké plátky.
V misce si smícháme všechny suroviny na marinádu a dobře promícháme.
Plátky jazyku v marinádě obalíme a vkládáme do uzavíratelné misky. Zbytkem marinády maso zalijeme.
Uzavřeme a vložíme do lednice. Necháme uležet aspoň 1 den.
Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 606.24 kcal |
Protein: 30.57 g |
Sacharidy: 10.40 g |
z toho cukr: 9.15 g |
Tuk: 47.31 g |
z toho nas. MK: 14.09 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3570-marinovany-uzeny-hovezi-jazyk