Sypaný jablečný koláč

Pokud budete zkoušet sypaný koláč poprvé, nevyhnete se pochybnostem při přečtení postupu. Ale nemusíte se bát. Koláč je opravdu výborný. Nejnáročnější je strouhání jablek, vše ostatní je otázkou pár minut.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Jablka zbavíme slupky a středu, nastrouháme na hrubém struhadle. V míse promícháme se skořicí. Pokud jsou jablka spíše kyselejší, prosypeme trochou cukru.
  2. Smícháme v míse mouku, prášek do pečiva a cukr. Rozdělíme na dvě poloviny.
  3. Vejce rozšleháme v mléce.
  4. Velký pekáč vymažeme máslem a nasypeme polovinu sypké směsi. Na sypkou směs rozprostřeme jablka.
  5. Zalijeme vajíčky s mlékem a zasypeme druhou polovinou sypké směsi.
  6. Heru nebo máslo nastrouháme na hoblinky, můžete si jej dát na chvíli do mrazáku. Hoblinky tuku se rozsypou nahoru a vše se dá do trouby.
  7. Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Vypneme a necháme v teple dalších 15 minut.
  8. Podáváme po vychladnutí a se šlehačkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 159.30 kcal | Protein: 3.10 g | Sacharidy: 23.91 g | z toho cukr: 13.70 g | Tuk: 5.45 g | z toho nas. MK: 2.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3670-sypany-jablecny-kolac