Tato bramborová omáčka na kyselo je výborná, lehce kyselá a krémová. Můžete ji podávat jako přílohu k pečenému masu a nebo jako hlavní chod doplněný o vařené vejce.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kostky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme k cibuli. Krátce orestujeme.
Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou. Osolíme, přidáme bujón a kmín. Vaříme do změknutí brambor.
Přidáme kysanou smetanu, necháme projít varem. Omáčku opepříme a podle chuti dochutíme citronovou šťávou.
Podáváme s vařeným vejcem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,063.84 kcal |
Protein: 29.99 g |
Sacharidy: 129.08 g |
z toho cukr: 12.19 g |
Tuk: 42.08 g |
z toho nas. MK: 14.95 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3849-bramborova-omacka-na-kyselo