Špenátový krém

Špenátový krém je lahodná a zdravá pochoutka, která využívá svěžích listů špenátu jako hlavní ingredience. Tento krémový recept je ideální pro ty, kteří hledají lehký a výživný způsob, jak začlenit více zeleniny do své stravy.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji zpěníme v hlubším hrnci nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
  2. Přidáme 2 utřené stroužky česneku a krátce osmahneme.
  3. K cibuli a česneku vložíme špenát, zalijeme ho smetanou a 1/2 l vody nebo vývaru.
  4. Polévku ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a přivedeme k varu.
  5. Nakonec do polévky rozklepneme jedno vejce, chvíli povaříme a pak rozmixujeme ponorným mixérem do hladkého krému.
  6. Podávat můžeme ozdobené zakysanou smetanou, sýrem nebo krutony.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 226.62 kcal | Protein: 6.06 g | Sacharidy: 4.91 g | z toho cukr: 3.11 g | Tuk: 19.79 g | z toho nas. MK: 11.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3872-spenatovy-krem