Houskový knedlík
Tradiční houskový knedlík je skvělým doplňkem k různým pokrmům, jako je guláš, pečené maso, omáčky, špenát nebo dušené zelí.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Do mísy od robotu nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek.
- Do důlku dáme špetku cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme 5-10 minut odpočívat.
- Přidáme vejce, sůl a zapneme hnětení. Do uhněteného těsta vložíme na kostky nakrájený rohlík a lehce promícháme.
- Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. Po vykynutí vytvarujeme na pomoučeném vále dva knedlíky, které ještě chvíli necháme odpočinout.
- V hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu a knedlíky do ní vložíme. Vaříme z každé strany 9 minut. Dohromady 18 minut.
- Po uvaření knedlíky vytáhneme a ihned propíchneme vidličkou, aby se nám nesrazily. Můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 565.96 kcal |
Protein: 20.09 g |
Sacharidy: 91.08 g |
z toho cukr: 3.92 g |
Tuk: 4.46 g |
z toho nas. MK: 1.15 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3889-houskovy-knedlik