Krkonošské kyselo s houbami

Tato jednoduchá, avšak chutná polévka je typická pro krásnou oblast Krkonoš a zaručeně potěší všechny milovníky houbových lahůdek.

Ingredience (2 x porce)

Na dokončení

Postup přípravy

  1. Sušené houby zalijeme vodou a necháme 30 minut odstát.
  2. Do kuřecího vývaru přidáme kmín, namočené sušené houby a brambory nakrájené na kostky.
  3. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pak přidáme kvas rozmíchaný s vodou a následně nastrouhanou mrkev. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
  4. Do menší pánve dáme sádlo a cibuli nakrájenou na kostičky. Jenom zpěníme a přidáme vejce a umícháme je tak, aby zůstala tekutá.
  5. Umíchaná vejce přidáme do polévky. Dle potřeby dosolíme. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 435.25 kcal | Protein: 14.67 g | Sacharidy: 42.56 g | z toho cukr: 9.34 g | Tuk: 20.77 g | z toho nas. MK: 7.45 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3938-krkonosske-kyselo-s-houbami