Zelná polévka s klobásou

Zelňačka s klobásou je ideální volbou pro ty, kdo hledají sytou a chutnou polévku plnou lahodných kombinací.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory a cibuli si oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme najemno a zelí překrájíme.
  2. Brambory dáme samostatně vařit s kmínem. Zelí vaříme samostatně s bobkovým listem a pepřem.
  3. Zelí vaříme asi 30 minut. V mezičase si na másle opečeme na kostičky nakrájenou klobásu.
  4. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku.
  5. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím a přidáme uvařené brambory. Ještě chvilku povaříme a můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 188.10 kcal | Protein: 6.10 g | Sacharidy: 15.02 g | z toho cukr: 3.53 g | Tuk: 10.10 g | z toho nas. MK: 3.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3946-zelna-polevka-s-klobasou