Zelná polévka s klobásou
Zelňačka s klobásou je ideální volbou pro ty, kdo hledají sytou a chutnou polévku plnou lahodných kombinací.
Ingredience (6 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Brambory a cibuli si oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme najemno a zelí překrájíme.
- Brambory dáme samostatně vařit s kmínem. Zelí vaříme samostatně s bobkovým listem a pepřem.
- Zelí vaříme asi 30 minut. V mezičase si na másle opečeme na kostičky nakrájenou klobásu.
- Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku.
- Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím a přidáme uvařené brambory. Ještě chvilku povaříme a můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 188.10 kcal |
Protein: 6.10 g |
Sacharidy: 15.02 g |
z toho cukr: 3.53 g |
Tuk: 10.10 g |
z toho nas. MK: 3.29 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3946-zelna-polevka-s-klobasou