Receptů na pórkovou polévku je nesčetně. Vyzkoušejte tento, kde hraje výraznou roli také přidané vejce. Polévka je tak hustší a někomu může stačit jako hlavní chod.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Na másle si orestujeme na kolečka nakrájený pórek, zaprášíme jej hladkou moukou a uděláme světlou jíšku.
Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bujón a podravku a povaříme asi 10 minut.
Vejce si rozšleháme v hrnku a za stálého míchání přidáváme do vařicí polévky a odstavíme.
Polévku podáváme samotnou nebo s pečivem, případně krutony přímo do polévky. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 76.80 kcal |
Protein: 4.92 g |
Sacharidy: 6.50 g |
z toho cukr: 2.07 g |
Tuk: 3.17 g |
z toho nas. MK: 1.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3960-porkova-polevka-s-vejcem