Špecle s bryndzou

Špecle s bryndzou jsou tradičním slovenským pokrmem, který spojuje jednoduchost s výraznou chutí. Špecle jsou drobné kousky těsta, něco jako noky, které se vaří a následně smíchají s bryndzou - typickým slovenským ovčím sýrem. Tato kombinace vytváří neodolatelnou kombinaci lahodného jídla, které vás zaujme svou autentickou chutí a texturou.

Ingredience (2 x porce)

Na dozdobení

Postup přípravy

  1. Špek nebo dobrou anglickou slaninu si nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev, pomalu začneme špek nebo slaninu vypékat do zlatova a pak necháme odkapat na papírové utěrce. Sádlo slijeme do misky a pánev si necháme na špecle.
  2. V míse smícháme zakysanou smetanu s bryndzou.
  3. Na omaštěnou pánev vysypeme chlazené špecle. Lehce je opečeme, zakápneme troškou vody a hned přidáme do směsi s bryndzou.
  4. Opepříme a v případě potřeby osolíme. Zasypeme opečenými kousky slaniny/špeku a podle chuti můžeme přidat i smaženou cibulku. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 989.57 kcal | Protein: 38.69 g | Sacharidy: 114.33 g | z toho cukr: 1.59 g | Tuk: 41.19 g | z toho nas. MK: 10.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3973-specle-s-bryndzou